Transformarea raionului Edineț cu ajutorul investițiilor europene: istoria lui Vasile Cherdevară

Vasile Cherdevară este locuitor al orașului Edineț de mai bine de 40 de ani, care conduce o afacere de familie în domeniul agriculturii. Fiind parte a acestui sector de 25 de ani, a învățat să aplice la fonduri europene, pentru a valorifica suportul oferit de Uniunea Europeană. 

În ultimii ani, agricultorul a reușit să observe impactul investițiilor Uniunii Europene în Edineț. Proiectele de infrastructură finanțate de UE au transformat orașul într-un loc modern și confortabil.

Datorită investițiilor europene, în Edineț au fost construite noi sisteme de canalizare, apeducte, trotuare și un parc industrial, au fost instalați piloni de lumină și reparate mai multe instituții de învățământ.

Vasile Cherdevară observă cu mândrie aceste transformări: „Orașul Edineț este mai luminos acum, avem piloni de lumină și chiar încercări de a produce energie regenerabilă: panouri fotovoltaice și cazane pe biomasă. Tot prin proiecte europene, avem renovate școli și grădinițe în Edineț, au fost dotate cu mobilier, au fost instalate sisteme de încălzire și construite terenuri de joacă. Copiii noștri au acum condiții favorabile – pot crește și se pot dezvolta într-un mediu european!”, afirmă agricultorul.

În video-ul de mai jos puteți viziona istoria lui Vasile Cherdevară – https://youtu.be/ZNFM0u8TEbA?si=BSVzswlm3lwJKbhG 

Moldova Europeană înseamnă un viitor luminos, pe care îl putem construi doar împreună!

***

Moldova Europeană este o campanie de comunicare inițiată de societatea civilă, pentru a informa cetățenii despre procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană și pentru a aduce în prim plan valorile și aspirațiile europene ale țării.

Articolul Precedent Articolul Următor