Transformarea municipiului Chișinău cu ajutorul investițiilor europene: istoria lui Ion Luca

Ion Luca este vinificator în a patra generație, locuitor al municipiului Chișinău. După finalizarea studiilor peste hotare, acesta s-a întors în Republica Moldova pentru a-și realiza visul – de a construi o vinărie europeană acasă. Nu a fost simplu, însă cu mult efort, suflet și sinceritate, a reușit să-și transforme ideea în realitate. 

În ultimii ani, vinificatorul a reușit să observe cum s-a schimbat spre bine municipiul Chișinău datorită investițiilor Uniunii Europene. Din aceste fonduri au fost renovate mai multe parcuri din Chișinău, au fost construite noi centre sociale și de plasament. Tot datorită UE, acum municipiul are un sistem de transport public mai confortabil, școli și grădinițe renovate, proiecte de eficiență energetică, dar și proiecte de salubritate. Totodată, sistemul de sănătate a beneficiat de investiții și dotări în instituții: spitale confortabile și moderne, utilaje noi, condiții mai bune.

Ion Luca observă cu mândrie aceste transformări: „Eu am călătorit și călătoresc foarte mult în interes de serviciu, reprezentând Republica Moldova și promovând vinurile din țara noastră în toată lumea. Eu mă mândresc cu țara mea, cu toate neajunsurile și avantajele ei și știu, forța noastră se măsoară în oameni. Noi apropo, geografic și istoric suntem europeni, a rămas doar să reparăm o greșeală, să devenim parte a familiei europene. De asta, trebuie să construim o Moldovă Europeană, aici, acasă”, afirmă vinificatorul. 

În spotul de mai jos puteți viziona istoria lui Ion Luca – https://youtu.be/l8-LoKh7e3k?si=SF-ZtfGXLKgFDMS5 

Moldova Europeană înseamnă un viitor luminos, pe care îl putem construi doar împreună!

***

Moldova Europeană este o campanie de comunicare inițiată de societatea civilă, pentru a informa cetățenii despre procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană și pentru a aduce în prim plan valorile și aspirațiile europene ale țării.

Articolul Precedent Articolul Următor