Evoluția raionului Edineț spre un viitor european

În ultimii ani, cu ajutorul Uniunii Europene, în raionul Edineț au fost investite peste 120 de milioane de lei. Din acești bani, s-au realizat peste 30 de proiecte, iar altele 30 sunt în curs de implementare. Aceste proiecte au schimbat spre bine cele 49 de localități din raion.

Peste 80 de milioane de lei au fost investite în infrastructură și construcții pentru noi sisteme de canalizare și aprovizionare cu apă. Totodată, au fost renovate mai multe primării și a fost lansat un parc industrial. 

Mai mult de 20 de milioane de lei au fost alocați de către Uniunea Europeană pentru dezvoltarea sistemului educațional: au fost renovate și dotate cu mobilier mai multe școli și grădinițe. De asemenea, au fost construite terenuri de joacă, blocuri sanitare și instalate sisteme de încălzire. Datorită acestor investiții, elevii din raionul Edineț pot să-și primească studiile într-un mediu confortabil și modern. 

Circa 4 milioane de lei au fost investite în construcția de noi trotuare și instalarea de noi porțiuni de pavaj. Peste 50 de piloni de lumină, panouri fotovoltaice și cazane pe biomasă în valoare de 2 milioane de lei au fost instalate în raion. Totodată, în Edineț a fost implementat un proiect transfrontalier de peste un milion de lei. 

În videograficul de mai jos puteți viziona cum s-a schimbat spre bine raionul Edineț datorită investițiilor europene. 

Moldova Europeană înseamnă un viitor luminos, pe care îl putem construi doar împreună!

***

Moldova Europeană este o campanie de comunicare inițiată de societatea civilă, pentru a informa cetățenii despre procesul de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană și pentru a aduce în prim plan valorile și aspirațiile europene ale țării.

Articolul Precedent Articolul Următor